6 Kişilik Yemek Masası Ölçüleri

Yemek odası alışverişine çıktığınızda masa başında oturacak kişi sayısına göre farklı ölçülerde üretilen yemek masaları karşınıza çıkacaktır. Altı kişilik olarak üretilmiş ideal bir dikdörtgen yemek masasında kısa kenar en az 90 cm olmalıdır. Bu şekilde ortaya rahatça servis koyulabilir ve kişiler de birbirini engellemeden yemek yiyebilir.

6-kisilik-yemek-masasi
Günümüzde daha ufak metrekareli evlerin inşa edilmesi nedeniyle, küçük salonlar için üretilen masalarda, ideal 90 cm’lik kenar ölçüsünün 80 cm‘e çekildiğine sıklıkla şahit olmaktayız. Mobilya firmaları elbette farklı mimari özellikteki evleri düşünerek ve tüketicilerin talebi doğrultusunda en çok rağbet gören ölçülerde üretim yapmaya yönelmekteler.
6 kişilik dikdörtgen bir yemek masasının ideal ölçüleri 90 cm (derinlik) x 180 cm (genişlik) olacaktır. Rahat bir şekilde vücudu yormadan oturmak için önerilen yükseklik 75 cm’dir.
6 kişilik yuvarlak bir yemek masasının ideal ölçüsü dediğimizde, yuvarlak yemek masasının çapı 150 cm. olmalıdır.
Kare yemek masaları genellikle 4 kişi için uygundur ve kalabalık sofralar için tavsiye edilmez.
Burada verilen ideal ölçülerin dışında, 4-6 veya 6-8 kişilik olarak satışa sunulan, daha küçük ya da daha büyük boyda masalar, sizin koşullarınıza göre daha kullanışlı olabilir. Örneğin, genellikle masada 3 kişiyseniz ve nadiren misafir ağırlıyorsanız, 80 cm x 150 cm ölçülerindeki 4 – 6 kişilik bir masa sizin işinizi görecektir.